První medaile! Plavec Čejka získal bronz a trenér musel splnit sázku

EYOF 2017
EYOF 2017
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Na Evropském olympijském festivalu mládeže (EYOF) v maďarském Györu získali čeští sportovci první medaili. Postaral se o ni plavec Jan Čejka, který byl v disciplíně 100 metrů znak třetí v osobním rekordu 57,08 sekundy.

„Byl to pro mě skvělý závod. Ke konci sice trochu bolel, ale jsem nesmírně rád, že jsem vybojoval první českou medaili,“ prohlásil šestnáctiletý Čejka, jehož ještě v Györu čekají polohové závody na 200 a 400 metrů a také závod na 200 metrů znak.

On i celý plavecký tým si pochvaluje špičkové zázemí i atmosféru, která na plaveckém stadionu panuje. Čejka prý ještě nikdy před tak hlasitým publikem nezávodil: „Neuvěřitelné, fakt to byl zážitek. Je vidět, že Maďaři plavání milují.“

Bronz z olympijského festivalu mládeže, kde soutěží sportovci ve věku 14 až 18 let, je pro rodáka z Pardubic nejcennějším cenným kovem v kariéře. Kromě medaile navíc vyhrál i sázku s trenérem, která zněla: pokud kdokoliv z plavců získá medaili, kouč Libor Kohut si založí účet na Instagramu.

Sázku splnil hned po závodě. A říkal: „Medaile byla naše tajné přání a máme ohromnou radost, že se nám hned druhý závodní den povedla. Doufáme, že jsme ještě neřekli poslední slovo, neboť máme naděje i v dalších disciplínách.“

Průběžně aktualizovanou fotogalerii najdete ZDE.

Novinky nejen ze zákulisí nezapomeňte sledovat i na našich komunikačních kanálech!

líbil se ti článek?