Volejbalisté budou hrát o třetí místo, gymnasté dosáhli na historické umístění

EYOF 2017
EYOF 2017
2 Minuty čtení
2 Minuty čtení

Snili o zlatu, na to ale čeští volejbalisté bohužel nedosáhnou. V pátečním semifinále neuhráli proti Francii ani set a zahrají si v sobotu o bronz s Ruskem.

Právě proti Rusům však Češi v Györu ve skupině prohráli 0:3. Do boje o bronz nastoupí jako senzační vítězové dubnového mistrovství Evropy do 19 let, na stejném turnaji skončili Rusové čtvrtí.

Překvapili gymnasté, tři z nich poprvé v historii olympijského festivalu postoupili do finále na přeskok a dva k tomu ještě dosáhli na finále víceboje.

Na přeskoku se mezi osm nejlepších prodrali Daniel Ponížil se sestrou DominikouOndřej Kalný, což je pro Čechy úspěšná premiéra. „Skvělé, z pohledu trenéra musím hodnotit jen pozitivně. Trošičku lépe se nám jen možná mohlo zadařit v družstvech, zvláště u kluků,“ uvedl kouč Miloslav Musil.

Ve finále skončila Ponížilová na hezké páté příčce stejně jako její bratr. Blizkoučko šokující medaili byl Kalný, jenž zakončil olympiádu čtvrtým místem.

V družstvech obsadili Češi šestnácté místo ze třiceti a sourozenci Ponížilovi v následném finále víceboje skončili na devatenáctém (Daniel) a třináctém místě (Dominika).

V Györu gymnasté soutěží v pěkné hale, jejíž druhé křídlo slouží judistům. Dle slov trenéra Musila jde olympijský festival přirovnat k mistrovství Evropy. „Jen škoda, že nářadí v rozcvičovací hale je malinko jiné. Jde to poznat, pár gymnastů na to doplatilo.“

Kouč cyklistů kritizoval i chválil

Cyklistická část české výpravy odjela v Györu časovku i závod jednotlivců. Trenér Svatopluk Henke zhodnotil jejich vystoupení následovně: „Časovka nebyla ideální, očekával jsem lepší výsledky i výkony. Ale překvapily mě závody jednotlivců, kde skončila Jandová po pěkném spurtu čtrnáctá. Její parťačka Součková taky zajela hezky, je v ní skrytý potenciál.“

„Mezi kluky musím pochválit Kubu Boučka, který de facto rozhodl závod. Odjel z balíku a zahájil únik, který vydržel až do cíle. Bohužel ještě nemá takové zkušenosti, takže odpadl.“

Foto: EYOF 2017/Peter Muzslay

Průběžně aktualizovanou fotogalerii najdete ZDE.

Novinky nejen ze zákulisí nezapomeňte sledovat i na našich komunikačních kanálech!

líbil se ti článek?